14. maaliskuuta 2014

Pin-up valaisin

Kävin ystäväni Sallan kanssa Tallinnassa, viime kuussa. Heräteostoksena matkaan tarttui Pin-up kalenteri, jossa keimailee neito vuoden jokaiselle viikolle. Olen aina pitänyt pin-up tyylillä maalaituista pimuista ja etenkin Gil Elvgrenin teokset miellyttävät silmää. En ole ainoa. Kun iskä kävi pari viikkoa sitten kyläilemässä, tuli hyvin selväksi, että pimut vangitsevat  myös hänen katseensa.

Tästä alkoi kyteä ajatus tehdä iskälle syntymäpäiväksi valaisin, jota ei malta sammuttaa. Ja nyt viikonlopun alkamisen kunniaksi, päätin viimein tarttua projektiin Pepsi Maxin voimalla ja viettää iltaa neljän pin-up pimun kanssa!


Pikainen konsultaatiovisiitti ihanassa Presentossa tarjoili sopivasti tukea ideani tueksi ja rohkenin ryhtyä puuhaan. Muutaman naarmun pintaansa saanut Ikean Grönö (ei enää tuotannossa) päätyi jälleen projektin pohjaksi, sen vakuutettua helppoudellaan Saaristolamppua tehdessä. Mittasin lampun strategiset mitat, skannasin kalenterista muutaman potentiaalisen leidin hienoiseen kuvankäsittelyyn ja suoritin rankkauksen kuvien mittasuhteiden pohjalta.




Lampun mitat olivat juuri passelit kahden neidon tulostamiseen yhdelle A4 arkille pitkittäissuunnassa. (Presentossa käydyn juttutuokion pohjalta tulimme yhdessä siihen lopputulokseen, että lasertulostin sopii hommaan inan verran mustetulostinta paremmin.) Sitten vain pientä hienosäätöä saksilla, decoupage-lakka esiin ja sutimaan. Kahdesta leidistä riitti siis kahdelle syrjälle ja näin ollen saumoja tuli vain kaksi, joista toinenki Ensin kierros papereiden alle - kuivaus ja sitten toinen kierros paperin päälle. Ja Voilà! Siinä se. Noin kolmen viikon päästä selviää, mitä lahjan saaja tuumaa! :)

- Örni

Ei kommentteja: